پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
چرا بعد از خوردن ماهي، دوغ نمي‌نوشند؟
نوشته شده در شنبه 30 خرداد 1394
بازدید : 169
نویسنده : محسن دلاور

41

سيد لاكتيك موجود در ماست، روي عصب پاراسمپاتيك اثر مي‌‌گذارد. از آنجا كه اين عصب كند‌كننده است، حالت لختي در بدن به وجود مي‌‌آورد. اين خاصيت در ماهي نيز تا حدي وجود دارد و بهتر است با هم مصرف نشوند.

 


:: موضوعات مرتبط: دانستنی ها , ,



چرا خسته مي‌شويم؟
نوشته شده در شنبه 30 خرداد 1394
بازدید : 190
نویسنده : محسن دلاور

53

خستگي بدن در واقع نوعي مسموميت است. وقتي در حال فعاليت هستيم، ماهيچه‌ها نوعي اسيد به نام اسيد لاكتيك توليد مي‌كنند كه باعث احساس خستگي در عضلات مي‌شود. اگر بتوانيم اين اسيد را از عضو خسته بيرون بكشيم خستگي برطرف مي‌شود و آن عضو دوباره نيروي كار پيدا مي‌كند. به اين ترتيب در جريان كارهاي روزانه، بدن به وسيله اسيد لاكتيك مسموم مي‌شود. مواد ديگري هم بر اثر فعاليت عضلات پديد مي‌آيند كه به آنها زهرابه خستگي مي‌گويند. خون اين مواد را در بدن انسان حمل مي‌كند و با خود به نقاط مختلف مي‌رساند. به همين دليل فقط عضلات نيستند كه احساس خستگي مي‌كنند، بلكه تمام بدن و حتي مغز دچار خستگي مي‌شوند.


:: موضوعات مرتبط: دانستنی ها , ,



چه جانداراني فروصوت يا فراصوت را مي‌شنوند؟
نوشته شده در شنبه 30 خرداد 1394
بازدید : 160
نویسنده : محسن دلاور

خفاش ها

هرچه جرم يك جانور بيشتر باشد، صدايي كه توليد مي‌كند بسامد كمتري دارد و فروصوت است. برعكس آن هم صادق است؛ يعني حيوانات كوچك صداي فراصوت دارند؛ براي مثال خوكچه‌هاي هندي، موش‌هاي صحرايي، سنجاب‌هاي پرنده، ميمون‌هاي آمريكاي جنوبي و پرندگاني مانند جغدها امواج فراصوت را مي‌شنوند و جانوران ديگري مانند خفاش و نوعي قورباغه كمياب چيني قادرند امواج فروصوت را بشنوند. يك نوع قورباغه براي جفت‌گيري از امواج فراصوت استفاده مي‌كند. بعضي از پرنده‌ها مانند جغد هم براي رديابي شكارشان امواج فراصوت مي‌فرستند.البته دلفين و نهنگ چون در آب زندگي مي‌كنند ،استثناعا مي‌توانند امواج فروصوت را بشنوند.چون حركت امواج صوتي در آب و هوا با دليل تفاوت غلظت شان متفاوت است.


:: موضوعات مرتبط: دانستنی ها , ,



دستگاه ترمز بازيابي چگونه كار مي‌كند؟
نوشته شده در شنبه 30 خرداد 1394
بازدید : 205
نویسنده : محسن دلاور

برای بزرگنمایی کلیک کنید

هنگامي كه در يك خودروي معمولي ترمز مي‌كنيم، علاوه بر اينكه از سرعت خودرو كم مي‌كنيم، مقدار زيادي انرژي را نيز هدر مي‌دهيم زيرا اين خودروها نمي‌توانند انرژي جنبشي خود را بازيابي كنند و انرژي به شكل گرما هدر مي‌رود.
اما اگر اين انرژي را بازيابي كنيم و به انرژي الكتريكي تبديل كنيم، چه مي‌شود؟ اين همان كاري است كه در خودروهاي داراي دستگاه ترمز بازيابي صورت مي‌گيرد. خودروهاي دوگانه‌سوز (الكتريكي و سوخت فسيلي) مانند تويوتا پريوس و خودروهاي تمام الكتريكي مانند تسلارو دستر، دستگاه ترمز بازيابي دارند. در دستگاه‌هاي ترمز معمولي كه بر اساس اصطكاك كار مي‌كنند، هنگامي كه ترمز مي‌گيريم، از تماس يك صفحه با يك جسم گردنده، اصطكاك ايجاد مي‌شود اما در خودروهاي داراي دستگاه بازيافت انرژي، از يك موتور الكتريكي استفاده مي‌شود كه در جهت عكس مي‌چرخد. با اين كار، هم از سرعت خودرو كم مي‌شود و هم باتري شارژ مي‌شود. طرز كار دستگاه نيز به اين صورت است كه در خودروهاي دوگانه‌سوز و الكتريكي، هنگامي كه خودرو رو به جلو حركت مي‌كند، يك موتور الكتريكي، انرژي الكتريكي را به انرژي مكانيكي تبديل مي‌كند و بنابراين انرژي لازم براي حركت چرخ‌ها فراهم مي‌شود اما وقتي كه از اين موتور الكتريكي در جهت عكس استفاده كنيم، موتور الكتريكي به يك مولد الكتريكي (ژنراتور) تبديل مي‌شود. هنگامي كه بدانيم دستگاه ترمز بازيابي مي‌تواند مصرف انرژي را بين 10 تا 25درصد كاهش دهد، به مزيت‌هاي اين فناوري پي‌مي‌بريم. اهميت اين دستگاه وقتي بيشتر مي‌شود كه به ياد آوريم يكي از مهم‌ترين مشكلات خودروهاي الكتريكي دوام شارژ باتري‌هاي آن است.


:: موضوعات مرتبط: دانستنی ها , ,



علت ريزش موي سر چيست؟
نوشته شده در شنبه 30 خرداد 1394
بازدید : 175
نویسنده : محسن دلاور

ریزش مو

در انسان پياز يا فوليكول مو به دو دسته تقسيم مي‌شود؛ يكي موي كركي كه در سراسر پوست بدن به جز كف دست و پا وجود دارد. دومي، موي انتهايي يا ترمينال كه در قسمت سر ديده مي‌شود و بعد از بلوغ در بعضي قسمت‌هاي ديگر از ................................................


:: موضوعات مرتبط: دانستنی ها , ,



چرا سراب درست مي‌شود؟
نوشته شده در شنبه 30 خرداد 1394
بازدید : 181
نویسنده : محسن دلاور

 

اصل و ريشه اين پديده را بايد در شيوه حركت نور در محيط‌هاي مختلف و پديده شكست و انكسار نور بررسي كرد. همان‌طور كه مي‌دانيد پرتوهاي نور در عبور از محيط‌هايي با غلظت‌هاي متفاوت تغيير جهت داده و به عبارتي مي‌شكنند و علت هم به تغيير سرعت نور در محيط‌هاي متفاوت بر مي‌گردد. علت پيدايش سراب اين است كه در روزهاي گرم، پرتوهاي خورشيد كه به سطح زمين مي‌رسند، آن را گرم مي‌كنند. لايه‌هاي هوايي كه نزديك سطح زمين قرار دارند، نسبت به لايه‌هاي بالايي، گرم‌تر و در نتيجه رقيق‌تر مي‌شوند. حال پرتوهاي خورشيد براي رسيدن به سطح زمين بايد از محيط غليظ وارد محيط رقيق شوند، بنابراين پديده شكست نور اتفاق مي‌افتد و پرتوهاي مربوط به شكست آنها از خط عمود دورتر مي‌شوند. زماني كه پرتوهاي تابشي خورشيد به زاويه حد مي‌رسند، ديگر وارد لايه رقيق نخواهند شد. در نتيجه بازتابش داخلي كلي رخ داده و اين پرتوها به سمت بالا برمي‌گردند. پرتوهاي بازتابي ضمن برخورد با ذرات هوا، رنگ آبي را بيش از ديگر رنگ‌ها پراكنده كرده و موجب مي‌شوند كه ناظر، رنگ آبي را روي سطح زمين ببيند و تصور كند كه آنجا بركه‌اي وجود دارد. به بيان ساده‌تر لايه هوا مانند آينه عمل كرده و آسمان را در خود منعكس مي‌كند و آن را به شكل بركه آبي در برابر چشم بيننده آشكار مي‌سازد. در اين هنگام است كه با يك سراب روبه‌رو مي‌شويم. در زمين‌هايي كه به طرف بالا شيب دارند، پرتوهاي بازتابي بيشتري به ما مي‌رسد و احتمال رويت سراب افزايش مي‌يابد. اگر در جست‌وجوي يك سراب واقعي و طبيعي هستيد بايد سري به مناطق گرمسيري بزنيد. شما مي‌توانيد معمول‌ترين آنها را در بزرگراه‌ها و در سطح جاده‌هاي آسفالت مشاهده كنيد.


:: موضوعات مرتبط: دانستنی ها , ,



بازدید : 150
نویسنده : محسن دلاور

91.jpg (251×263)

در زندگي روزمره گاهي دچار توهماتي مي‌شويم و فكر مي‌كنيم كسي يا چيزي را قبلا ديده‌ايم كه هرگز يادمان نمي‌آيد كي و كجا بوده؟ در روان‌شناسي تعابير مختلفي براي اين حالت وجود دارد؛ برخي دنبال ريشه‌هاي روان‌شناسي براي آن مي‌گردند. از نظر نوروفيزيولوژي علت اين اتفاق مدارهاي تند پاسخي هستند كه گاهي باعث ايجاد چنين احساسي مي‌شوند. اين حالت به هيچ عنوان به تنهايي يك اختلال به حساب نمي‌آيد. در ضمن توهم هم محسوب نمي‌شود. اين حس در ميان بسياري از افراد تجربه شده است. در يك تحقيقات رسمي اعلام شد كه حدود 70درصد افراد حداقل يك بار چنين تجربه‌اي داشته‌اند. محققان توانسته‌اند به كمك هيپنوتيزم اين حس را شبيه‌سازي كنند. پروفسور سوزومو تونگاوا- برنده نوبل پزشكي در سال 1987- در مورد اين پديده مي‌گويد: «قلب مغز انسان فضايي با عنوان هيپوكمپوس است كه در حقيقت نوعي ماشين حساب، تجسم‌كننده و بررسي‌كننده اطلاعات مربوط به حافظه‌ است. اين فضا از مكان‌هايي كه انسان مشاهده كرده و تجربياتي كه كسب مي‌كند نقشه‌برداري كرده و براي استفاده در آينده آرشيو مي‌سازد. اما هنگامي كه دو تجربه بسيار شبيه به هم آغاز مي‌شوند، اين نقشه‌هاي ذهني به روش‌هاي مختلفي تعبير و بازخواني مي‌شوند.


:: موضوعات مرتبط: دانستنی ها , ,



عجیب ترین حکم های قضایی تاریخ
نوشته شده در پنج شنبه 7 فروردين 1393
بازدید : 367
نویسنده : محسن دلاور

همه منتظر بودند تا حکم قاضی را بشنوند، متهم، نگران و مضطراب به دهان قاضی چشم دوخته بود، وقتی حکم خوانده شد تعجب را می شد نه تنها در چهره متهم، که در چهره حضار و حتی هیات منصفه دید. حکم قاضی بسیار عجیب بود تا آن زمان هیچ کس چنین حکمی را نشنیده بود.

 

 

 

برای دیدن متن کامل به ادامه مطلب بروید......


:: موضوعات مرتبط: دانستنی ها , عجیب ترین حکم های قضایی تاریخ , ,
:: برچسب‌ها: عجیب ترین حکم های قضایی تاریخ ,



عکس های زیبا از دژکرد فارس
نوشته شده در دو شنبه 25 شهريور 1392
بازدید : 2923
نویسنده : محسن دلاور


عکاس:محسن دلاور
برای دیدن کل عکس ها به ادامه مطلب بروید......


:: موضوعات مرتبط: عکس , عکس هایی از مناظر دیدنی , عکس های زیبا از دژکرد فارس , ,
:: برچسب‌ها: عکاس: محسن دلاور , دژکرد ,



پرتعطیلی‌ترین کشورهای جهان کدامند؟
نوشته شده در یک شنبه 28 فروردين 1390
بازدید : 253
نویسنده : محسن دلاور

برخی از ما معتقدیم کشور ما جزو پرتعطیل‌ترین کشورهای جهان است اما ما در این لیست تنها نیستیم . آنچه در ادامه می‌آید فهرستی از نام کشورهایی است که بیشترین تعطیلات سالیانه سال ۲۰۰۸ را به خود اختصاص داده‌اند.

 

 

برای دیدن متن کامل به ادامه مطلب بروید......

 


:: موضوعات مرتبط: دانستنی ها , پرتعطیلی‌ترین کشورهای جهان , ,